Kold rissalat
Denne rissalat kan laves hurtigt med en rest kolde ris.Det er i øvrigt en god ide at koge rigeligt med ris når man har gang i gryde og komfur, for kolde ris kan sagtens genvarmes eller bruges sammen med en blandet salat, kommes med i brøddejen eller ristes let på panden med lidt løg og karry.
Kold rissalat
En rest kolde ris (ca. 2-3 kopper )
1-2 gulerødder som skæres i minitern
ca. 5-7 cm rå porre som fintsnittes
1 lille håndfuld rosiner(kan erstattes af æbletern)
hakket persille
Dressing:
1 lille spsk. dijonsennep
3 spsk. olivenolie
saft af 1/2 citron
2 tsk. sukker el. honning
Evt: salt og peber
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål som også kan rumme ris og grønsager.
Smag dressingen til med salt og peber, hvis du syntes det er nødvendigt.
Bland ris, gulerødder, porre, rosiner og groft hakket persille ned i dressingen og rør det godt rundt så alt får smag af dressingen.
Salaten kan sagtens holde sig til dagen efter i køleskab og den er rigtig dejlig at ta med til frokosten.