Varmende vinter suppe
Varmende vinter suppeTil 4-5 personer
500 g oksekød (klump)
1 spsk olie
4 dl bouillon
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk hel kommen
1 spsk olie
6-8 (550 g) kartofler
3 (300 g) gulerødder
2 (200 g) persillerødder
2 røde peberfrugter
2 stængler blad selleri
3 tsk paprika (gerne 2 tsk sød og 1 tsk stærk)
3 tomater
1 l bouillon
Tilbehør: 1 groft brød (250 g)
Skær kødet i lidt grove tern.
Varm olien i en gryde og brun kødet i det.
Hæld 4 dl bouillon på og lad det simrer under låg i ca. 1 -11/2time.
Skum suppen undervejs.
Mens kødet koger mørt tilberedes grønsagerne.
Skær løget i grove både og hvidløget i skiver.
Kom løgene og kommen i en gryde med olie.
Steg det langsomt i olie over svag varme.
Skær kartofler, gulerødder, persillerødder, peberfrugt og selleri i grove tern.
Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem lidt.
Drys paprikaen på.
Skær tomaterne i små tern og tilsæt dem.
Hæld bouillon over og lad det simre i ca.30 minutter under låg.
Kom det kogte kød og kødsuppen i gryden med grønsagerne, smag til med salt og varm det hele igennem før det serveres.
Energiberegning.
Energifordeling pr person: Til 5 personer 2180 kj (520 kcal.), Til 4 personer 2720 kj (650 kcal)
Protein 26 % - 42 g
Fedt 24 % - 17 g
Kulhydrat 50 % - 79 g
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen