VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Varmende vinter suppe

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Varmende vinter suppe

Varmende vinter suppe

Til 4-5 personer

500 g oksekød (klump)
1 spsk olie
4 dl bouillon
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk hel kommen
1 spsk olie
6-8 (550 g) kartofler
3 (300 g) gulerødder
2 (200 g) persillerødder
2 røde peberfrugter
2 stængler blad selleri
3 tsk paprika (gerne 2 tsk sød og 1 tsk stærk)
3 tomater
1 l bouillon

Tilbehør: 1 groft brød (250 g)
Skær kødet i lidt grove tern.
Varm olien i en gryde og brun kødet i det.
Hæld 4 dl bouillon på og lad det simrer under låg i ca. 1 -11/2time.
Skum suppen undervejs.
Mens kødet koger mørt tilberedes grønsagerne.
Skær løget i grove både og hvidløget i skiver.
Kom løgene og kommen i en gryde med olie.
Steg det langsomt i olie over svag varme.
Skær kartofler, gulerødder, persillerødder, peberfrugt og selleri i grove tern.
Tilsæt alle grøntsagerne og steg dem lidt.
Drys paprikaen på.
Skær tomaterne i små tern og tilsæt dem.
Hæld bouillon over og lad det simre i ca.30 minutter under låg.
Kom det kogte kød og kødsuppen i gryden med grønsagerne, smag til med salt og varm det hele igennem før det serveres.

Energiberegning.
Energifordeling pr person: Til 5 personer 2180 kj (520 kcal.), Til 4 personer 2720 kj (650 kcal)
Protein 26 % - 42 g
Fedt 24 % - 17 g
Kulhydrat 50 % - 79 g

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her