Kogt kylling med bouillon urter og peberrodssauce
Kogt kylling med bouillon urter og peberrodssauceDenne ret med kogt kylling kan varieres efter årstid , humør og det der er til rådighed af grønsager. Det er også en god ide at koge 2 kyllinger på en gang og anvende resterne af kødet til andre hurtige retter samt bruge hønsebouillonen til en god kraftig suppe. Det giver mulighed for mad til mange dage, hurtigt nemt og billigt.
Kogt kylling med bouillon urter og peberrodssauce.
(4 personer)
1 fersk kylling
et lille løg
10 hele peberkorn
1 suppevisk ( top fra grønsager)
evt. krydderurter
2 tsk salt
Tilbehør:
Passende mængde urter i store tern eller skiver af f. eks Kartoffel, porer, pastinak, persillerod eller selleri.
Lidt olie
Persille
Salt og peber
Sauce:
30 g smør
2 store spsk hvedemel
4-5 dl siet suppe
revet peberrod
1 tsk sukker
Kyllingen sættes over i en gryde med koldt vand, der dækker den helt.
Bring gryden i kog og skum suppen. Kom salt, peberkorn, suppevisk og evt. lidt krydderurter ved.
Sådan laver du en suppevisk .
Lad kyllingen koge ved svag varme ca. 1 time. Tag kyllingen op og si suppen. Del kyllingen i bryster, lår og vinger.
Mens kyllingen koger: skræl den mængde grønsager I kan spise og skær dem i lidt store terninger eller skiver. Svits dem i lidt smør eller olie, krydr med salt og peber og hæld 1-2 dl af kyllingesuppen ved. Lad det simre 10-15 min.
Tilsæt groft hakket persille før serveringen.
Når kyllingen er færdigkogt laves der en peberrodssauce.
Sådan laver du en opbagning .
Smelt smørret i en gryde , pisk melet i og pisk den varme suppe i til saucen har en passende konsistens.
Smag til med salt, peberrod og en lille smule sukker. Server kyllingen med de sauterede urter og peberrodssaucen. Et stykke brød passer også godt til.