Honningmarineret laks
Fisk er sundt, det ved vi godt, men vi spiser stadig ikke nok i forhold til anbefalingerne. Her er en sund og velsmagende opskrift, som vil hjælpe på ?fiske-regnskabet?.Honningmarineret laks
Antal personer: 2
- 2 stk. fersk laks
- 1 - 2 tsk. honning
- 1 fed presset hvidløg
- 2 cl soja
- 1 tsk. smør
- ½ - 1 tsk. karry
- ½ l sojamælk
- 1½ tsk. sød sennep
- 1 tsk. ribsgelé
- 1 terning fiskebouillon
- 1 cl soja
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g små champignon i kvarte
- 1 squash i halve skiver
- Salt og peber
Tilbehør: Kogte kartofler
Rør marinaden godt sammen og hæld den over laksen. Lad det trække, mens resten forberedes.
Smelt smør, tilsæt karry og svits indtil smørret er bruset af. Skru ned for blusset og tilsæt sojamælk, sennep, ribsgelé, fiskebouillon og soja. Kog sovsen op under omrøring, skru ned og hold sovsen varm indtil servering.
Varm olie på en pande og svits champignonerne, til de er gyldne. Tilsæt squash og steg grøntsagerne et kort øjeblik. Drys med salt og peber. Tag grøntsagerne af panden og skru ned for blusset. Læg laksen på panden med skindsiden opad sammen med resten af marinaden. Steg laksen på alle sider, til den er gylden - slut med skindsiden nederst. Anret laksen oven på grøntsagerne med kartofler ved siden af; hæld lidt sovs henover, og server resten af sovsen til.
Fotograf: Bjarni Jacobsen
Opskrift: Opskrift: Musiker Andreas Larsen