VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Lynstegte grøntsager med andebryst og abrikoser

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Lynstegte grøntsager med andebryst og abrikoser

Sherry, abrikos og ingefær. Med tre så gode ingredienser garanterer vi en pragtfuld og nem ret til hverdag og fest. Prøv den!

Antal personer: 3 - 4

  • 2 stk. andebryst uden skind i strimler
  • 75 g tørrede abrikoser i små tern

Marinade:
  • ½ dl soja
  • ½ dl sherry
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. sukker

  • 1 spsk. olie
  • 3 porrer i tynde, lange strimler
  • 150 g bladselleri i tynde, lange strimler
  • 250 g markchampignon i kvarte
  • 50 g sukkerærter
  • 2 dl andebouillon
  • 1½ tsk. kartoffelmel
  • ¼ dl vand

Tilbehør: Ovnstegte kartoffelbåde og grøn salat.

Kom kød og abrikoser i marinaden og stil det i køleskabet en time. Varm olie i en wok og steg porrer og selleri i 2 - 3 min.
Tag grøntsagerne op og steg kødet 4 - 5 min. Hæld bouillon og evt. resten af marinaden i.
Kom grøntsager tilbage i wokken sammen med sukkerærter. Sluk for gassen og tilsæt kartoffelmel udrørt i ¼ dl vand.

Opskrift: Hjemkundskabslærer Irene Eckermann.

Fotograf: Bjarne Jacobsen
Opskrift: Samira og Ben Amajjan

Inspiration på email? Skriv dig op her