Nasi Goreng
Nasi Goreng er en indonesisk ret, som bør spises med pinde, hvis du altså har evner og tålmodighed til det. Retten smager dog under alle omstændigheder skønt.Nasi Goreng
Antal personer: 4
- 3 dl ris
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 porre i tynde skiver
- 1 - 2 gulerødder i små tern
- 25 g Nasi Goreng krydderipasta
- ½ dl soja
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1½ dl majs
- 1 stor håndfuld grønne bønner i mindre stykker
- Salt og peber
- 2 æg
- 2 spsk. mælk
- 1 tsk. olie
Kog risene. Svits porre med olie i en wok. Tilsæt kød og lad det svitse, til det har taget farve. Kom gulerødder, Nasi Goreng-krydderi og soja i. Hæld så meget vand ved, at det lige dækker. Lad det koge i 5 min. Kom peberfrugt, majs og bønner i og lad det koge yderligere 5 min. Tilsæt risene og smag til med soja, evt. salt og peber.
Pisk æg og mælk sammen, steg det i olie på panden under omrøring, til det er stift som røræg. Skær massen i strimler og brug det som pynt på retten.
Fotograf: Bjarni Jacobsen
Opskrift: Mia Ransborg Lassen