Mørbrad i det grønne
Du får her opskriften på en super hurtig, sund og flot ret. Så har du travlt en aften, så prøv denne ret og lad dig overraske af, hvor nemt du kan lave sund og lækker mad med mange grønsager.Mørbrad i det grønne
Antal personer: 2
- 300 g afpudset
- svinemørbrad
- 2 tsk. flydende oliemargarine
- 2 løg i tynde skiver
- ½ ds. flåede hakkede tomater
- ½ dl vand
- ½ tsk. paprika
- Salt og peber
- 2 gulerødder i tynde skiver
- 2 stilke bladselleri i tynde skiver
- 1 tsk. majsstivelse
- ½ dl vand
- 150 g friske sukkerærter
- ½ bundt hakket persille
Tilbehør: Løse ris.
Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og brun dem i oliemargarine i en gryde. Tilsæt løgene og svits dem et øjeblik. Tilsæt tomater og ½ dl vand sammen paprika, salt og peber. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad det simre i ca. 10 min., til grøntsagerne er møre.
Jævn retten med majsstivelse udrørt i ½ dl koldt vand. Lad det koge yderligere 2 min.
Kom sukkerærter i og kog dem med i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.
Anret på en tallerken med løse ris og et godt drys persille.
Fotograf: Bjarni Jacobsen
Opskrift: Hanne Lunden Just, Diætisterne på Frederiksberg