Peberfrugtsalat med appensindressing
Smukke farve i salaten skader ikke. Køb nogle forskellige typer salat, skyl dem og opbevar dem i poser i dit køleskab. Så er holdbarheden lang og du kan blande flotte salater efter behag ugen igennem. Læg mærke til denne dressing. Den kan du bruge i mange andre sammenhænge, også sammen med kød og fisk.PEBERFRUGTSALAT MED APPELSINDRESSING (1 portion)
1 stor gul peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
2-3 modne tomater
2 store håndfulde salat, f.eks. feldsalat
10 sorte oliven i vand
1 æg kogt smilende
saft af ½ appelsin
2 tsk. flydende honning
Rød Tabasco
1 tsk. olivenolie
kværnet peber
Kog ægget. Pisk appelsinsaft med honning og olie og smag til med Tabasco og peber. Den må gerne have lidt ?bid?. Skær det meste af peberfrugten i tynde strimler og resten i små tern. Skær tomaterne i både. Anret skyllet salat på en tallerken og læg peberfrugt og tomat i kanten. Drys med peber-tern og oliven og læg ægget ovenpå ( i halve eller både). Dryp med dressing og spis den med det samme med en tyk skive brød eller en foccacia til. Skal salaten med på job blandes alle grøntsagerne og ægget pakkes for sig. Dressingen skal med i en lille beholder, for kommes den på hjemmefra vil salaten falde helt sammen.
pr. portion med brød: 405 kcal (1700 kj) fedtenergiprocent: 28
Opskrift: Susanne Palmqvist