Karrystegt rødspættefilet med eksotisk agurkesalat
Vi spiser gennemgående alt for lidt fisk, men rødspætter eller rødtunger kan man få hele året.Her er tilbehøret en lidt utraditionel og frisk salat af bl.a kokosnød, agurk og tomater. Chili, nigellafrø og koriander giver den sin helt egen karakter.
KARRYSTEGT RØDSPÆTTEFILET MED EKSOTISK AGURKESALAT
( 4 personer)
1/2 kg rødspættefileter eller rødtungefileter
1/2 dl hvedemel
2 tsk mild karry
Salt, peber
Smør til stegning
Eksotisk agurkesalat
1 agurk
2 store tomater
1 grøn chili
75 g groft revet frisk kokosnød
1 tsk nigella, kan udlades
1/4 dl friskpresset limesaft
1/4 dl olie
Salt, peber
1 bdt. frisk koriander
Tilbehør: ris og naanbrød
Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
Halver tomaterne, fjern kernerne og hak den groft.
Bland agurk og tomat med hakket chili, kokos, nigella, lime og olie.
Smag salaten til med salt og peber og drys med frisk koriander.
Vend fileterne i en blanding af hvedemel, karry, salt og peber.
Steg fileterne i smør ved god varme 3-4 min. på hver side.
Server fileterne straks med salat, ris og brød.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen