Rødtunge med ristede timiansvampe i flødecreme
RØDTUNGE MED RISTEDE TIMIANSVAMPE I FLØDECREME(4 personer)
1/2 kg rødtungefileter eller rødspættefileter
Salt, peber
1/2 dl tør hvidvin
Timiansvampe
250 g svampe
25 g smør
1/4 dl frisk citrontimian
1 tsk revet citronskal
2 dl fløde, piske eller madlavningsfløde
1 spsk cognac
Salt, peber
Tilbehør: ris f.eks. vilde, kogte kartofler eller brød samt årstiden grønsager.
Fold fileterne så de har samme tykkelse og læg dem i et ovnfast fad.
Krydr med salt og peber og dryp med tør hvidvin.
Dæk fadet med folet og bag fisken ved 200C i ca. 15 min.
Rens svampene og skær de største i mindre stykker.
Rist svampene i smør ca. 5 min. og krydr med timian og citronskal.
Kog fløde ved og lad det koge et par minutter. Smag til med cognac, salt og peber.
Anret fisken på en tallerken, kom svampene hen over og server med ris, kartofler eller brød samt årstidens grønt.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen