Ovnstegt fisk med peber-orangesauce
Varm mad er svær at undvære især om vinteren. I retten her bliver brugt masser af grøntsager men ikke ret meget fedtstof. Den har masser af smag og er også en fryd for øjet. Læg mærke til stegemetoderne i ovn, den kan kopieres til masser af andre retter. Brug ris, bulgur, brød eller pasta som tilbehør, de giver både kulhydrater og fibre.OVNSTEGT FISK MED PEBER-ORANGESAUCE (2 personer)
300 g fast hvid fisk u/ ben f.eks. lyssej eller kuller
salt og peber
1 lille løg ( 30 g ) finthakket
Sådan hakker du et løg .
1-2 fed hvidløg (kan undværes) finthakket
1 mellemstor rød peberfrugt skåret i terninger
Sådan renser du en peberfrugt .
½ spsk. olivenolie
salt og peber
saft af 1 appelsin
evt. 1 lille laurbærblad
ca. 1 spsk. balsamico vineddike
Tilbehør: ca. 100 g løse ris og 1 bdt. forårsløg eller andre grønne grøntsager
Start med saucen: Gør grøntsagerne klar. Varm olien op i en lille gryde og lad løg og hvidløg svitse heri et par minutter uden at tage farve. Kom peberfrugten og laurbærbladet ved og lad den stege med 5 minutter. Kom appelsinsaften ved og lad det småkoge endnu 4-5 minutter. Tag laurbærbladet op. Blend resten og smag til med balsamico, salt og peber. Hvis saucen er meget tyk kommes lidt appelsinsaft eller vand i. Saucen kan varmes igen, men den behøver ikke være varm.
Skær fisken i pæne stykker. Læg dem på en plade med alufolie og drys med salt og evt. peber. Sæt dem i en 250 grader varm ovn til de blive hvide og faste . Det tager 5-8 minutter efter tykkelse. Server med saucen omkring sammen med ris og dampede grøntsager. TIPS: ekstra fisk er god til en frokostsalat og saucen kan bruges som dressing.
pr. portion med ris og forårsløg: 421 kcal (1770 kj) fedtenergiprocent: 11,2
Opskrift: Susanne Palmqvist