Bagels
BAGELSCa. 14 stk.
50 g gær
4½ dl lunkent vand
1½ spsk. brun farin eller alm. sukker
½ dl olie
14 dl (ca. 850 g) hvedemel
2 tsk. salt
1 spsk. brun farin eller alm. sukker
1 pande og et låg, der kan dække
Rør gæren ud i lidt af vandet
Tilsæt resten af vandet, farin og olie.
Bland hvedemel og salt sammen, og rør det i lidt efter lidt.
Ælt dejen 5-10 minutter på et meldrysset bord.
Kom dejen i en skål, og dæk den med et fugtigt klæde.
Stil dejen lunt ca. 1 time, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem, og del den i 14 lige store stykker.
Form dejen til boller.
Tryk fingeren igennem midt i bollen, og sving bollen rundt på fingeren, så der kommer et hul.
Læg bollerne på en plade, og lad dem hvile under et klæde i ca. 10 minutter.
Kom farin og vand i en gryde, og bring det i kog.
Løft 3 bagels over i vandet, og kog dem ca. 1 minut.
Vend bagelsene, og kog dem igen ca. 30 sekunder.
Tag dem op, og læg dem på en plade eller på tallerkner.
Pensl en pande med smør, og sæt den over svag varme.
Kom 4 bagels på panden ad gangen, og læg låget på.
Bag dem ca. 10 minutter på hver side.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen