VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kyllling i vintergrønt i pergament

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kyllling i vintergrønt i pergament

Prøv at pakke kød og grøntsager ind i pergament og bag det i ovnen. Det giver saftigt kød, og det er en nem måde at at lave maden på, også til mange. Du kan bruge andre grøntsager på samme måde og skifte kødet ud med fisk som en variation.

KYLLING MED VINTERGRØNT I PERGAMENT (2 personer)

2 porrer, fintsnittet
1 lille stykke revet selleri (150 g)
2 revne gulerødder
10 g smør
timian eller herbes de Provence
2 stykker kyllingefilet á ca. 125 g (eller kalkun)
salt og groft peber
Tilbehør: bulgur, pasta eller ris

Svits alle grøntsagerne i smørret et par minutter uden de tager farve. Krydr med salt, peber og timian. Snit to små lommer i kyllingekødet og kom lidt timian i. Fordel det meste af grøntsagerne på to store stykker pergament, læg kødet ovenpå , krydr med salt og grov peber. Top de sidste grøntsager op omkring og luk pakkerne stramt sammen. Bag pakkerne midt i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter. Flyt evt. inholdet over på en tallerken (det går ret nemt) eller server i pakkerne. Kog f.eks. 100 g bulgur i bouillon 10 minutter. Bland med 1-2 spsk. hakket persille og smag til med salt og peber. (Rester af kogt bulgur er godt i en salat).

TIPS: pakkerne kan fryses og sættes direkte i ovnen når de skal tilberedes. Beregn bare lidt længere ovntid.

pr. portion med bulgur: 480 kcal ( 2025 kj) fedtenergiprocent: 17,1

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her