Sprøde blæksprutter på spyd med tomat- og chilidip
SPRØDE BLÆKSPRUTTER PÅ SPYD MED TOMAT- OG CHILIDIP500 g små blæksprutter eller panerede blæksprutteringe
Tomat- og chilidip
4 fed hvidløg
1 rød chili
2 spsk. olie
½-1 dåse tomater
1 dl ketchup
1 spsk. sukker
1 spsk. eddike eller citronsaft
salt og peber
4 spsk. hvedemel
1 liter fritureolie
salt
1 citron i både
Kog blæksprutterne 10 minutter i letsaltet vand. Dette udelades, hvis man bruger panerede blæksprutteringe.
Læg dem på køkkenrulle.
Hak hvidløgene groft.
Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint.
Varm olien op i en gryde, og steg hvidløg og chili.
Kom tomater, ketchup, sukker og eddike i gryden, og kog det godt sammen.
Smag til med salt og peber.
Vend blæksprutterne i hvedemel. Dette udelades, hvis man bruger panerede blæksprutteringe.
Varm olien op i en gryde.
Steg blæksprutterne i små portioner, og læg dem på køkkenrulle.
Drys med salt.
Servér blæksprutterne med tomat- og chilidip og citronbåde.
Spis blæksprutterne varme og sprøde.
Tomat- og chiidippen kan også bruges som dip til nachos eller chips.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen