VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Krydrede kødboller med cous-cous pilaf

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Krydrede kødboller med cous-cous pilaf

KRYDREDE KØDBOLLER MED COUS-COUS PILAF (2 personer)

250 g hakket kalvekød eller oksekød
2 spsk. frisk, hakket persille
1 fed presset hvidløg
1 spsk. Garam Masala (orientalsk blandingskrydderi f.eks. mærket Sherwood)
salt og peber
1 tsk. olie
6 tørrede abrikoser
1 lille løg
Sådan hakker du et løg .
1 dl rosiner
½ spsk. olie
1 ½ dl cous-cous gryn
1-2 dl vand
1-2 spsk. hakket persille eller frisk mynte
2 dl yoghurt naturel (eller ylette, A 38)
lidt Garam Masala
Tilbehør: sprøde grønne salatblade

Rør kødet med krydderier, hvidløg og persille og evt. lidt koldt vand og form det til aflange kødboller. Læg dem på en plade med alufolie og pensl dem med lidt olie. Bag dem øverst i en 220 grader varm ovn til de er brune og faste, 10- 12 minutter efter størrelse. Skær abrikoser og løg i små terninger. Varm olien op i en gryde og svits begge dele heri et par minutter. Skyl cous cousgrynene og rør dem i sammen med rosinerne. Rør godt og hæld vand ved. Lad dem dampe under låg 5 minutter. Rør evt. mere vand i men ikke for meget. Lad cous-cousen stå og trække 5-10 minutter. Rør igennem og smag til med salat og hakket grønt. Rør yoghurten med krydderier. Server kødbollerne evt. på et spid ovenpå pilaffen med salat og den kolde sauce til.

pr. portion med lidt grøn salat : 510 kcal (2140 kj) fedtenergiprocent: 19,5g fedt 

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her