Tre Marinader
Det der kan løfte et helt almindeligt stykke steg eller grillet kød til en himmelsk oplevelse er ofte en god marinade. Og selvfølgelig kan man købe sig til en færdiglavet marinade, men prøv lige at lav din egen og oplev så forskellen!Her er 3 forslag, og de kan sagtens bruges til andre slags kød end de her anbefalede.
MARINADE TIL OKSEKØD
2 spsk. cognac
1 spsk. honning
saft og revet skal fra ½ økologisk eller usprøjtet citron eller appelsin
4 bøffer
Bland cognac, honning, citrusskal og citruss.
Kom bøffer og marinade i en plastikpose og lad det ligge koldt nogle timer.
Tag bøfferne ud af posen, og brug evt. resten af marinaden til saucen.
MARINADE TIL ANDEBRYST
1/4-1/6 finhakket frisk ananas
1 spsk. citronsaft
½ hakket frisk chili uden kerner eller frisk finhakket ingefær
2 spsk. olie
1-2 andebryster
Bland ananas, citronsaft, chili og olie sammen.
Kom marinade og andebryster i en plastikpose.
Lad det ligge koldt 2-6 timer.
Tag kødet ud af posen, og brug evt. resten af marinaden til saucen.
MARINADE TIL FJERKRÆ
2 dl yoghurt naturel
2 fed knuste hvidløg
finhakket frisk ingefær eller knuste korianderfrø
4 kyllingebryster
Bland yoghurt, hvidløg og ingefær sammen.
Kom kyllingekød og marinade i en plasticpose, og lad det ligge koldt fra 2 til 8 timer.
Tag kødet ud af posen, og kasser resten af marinaden.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen