Lun yoghurtsuppe eller iskold lassi
LUN YOGHURTSUPPE ELLER ISKOLD LASSITil 4 personer
½-1 rød chili
2 fed hvidløg
5 dl hønsekødsbouillon
2 små (500 g) courgetter
2 store kartofler
1 spsk. citronsaft
3 dl græsk yoghurt
hakkede friske mynteblade
salt og peber
Tilbehør: flute eller ristet brød
Fjern kernerne fra chilien, hak chili og hvidløg fint.
Bring bouillonen i kog.
Skær courgetter og kartofler i tern.
Kom courgette, kartoffel, chili og hvidløg i bouillonen.
Lad det koge, til kartoffelternene er møre.
Mos suppen gennem en sigte, eller blend den.
Bland citronsaft, yoghurt og mynte sammen, og pisk det i suppen.
Justér evt. suppens konsistens med bouillon.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pynt evt. med friske mynteblade.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen