Varm middelhavsgryde med citruskylling og oliven
VARM MIDDELHAVSGRYDE MED CITRUSKYLLING OG OLIVENTil 4-5 personer
1 (1400 g) hel kylling
2 spsk. olie
20 g smør
1 stort eller 2 små løg
4 fed hvidløg
6-8 kartofler
1 økologisk eller usprøjtet citron
1 spsk. tørret oregano
1 liter bouillon eller vand
1 glas hvidvin
100 g grønne oliven
citronsaft, salt og peber
evt. 1 spsk. majsstivelse til jævning
Tilbehør: brød eller flute og salat
Partér kyllingen i 6 stykker.
Varm olie og smør i en gryde, og steg kyllingestykkerne på alle sider.
Skær løget i grove både, og del hvidløgene i 4 stykker.
Steg løg og hvidløg lidt sammen med kyllingekødet.
Skær kartoflerne i grove tern.
Skræl citronen med en kartoffelskræller, og kom skrællen i gryden.
Tilsæt oregano, bouillon og vin.
Lad det koge ca. 30 minutter, eller til kødet er gennemkogt.
Tilsæt oliven, og smag retten til med citronsaft, salt og peber.
Fjern citronskallen, og jævn evt. saucen med majsstivelse.
Servér retten med brød og salat.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen