VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Varm middelhavsgryde med citruskylling og oliven

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Varm middelhavsgryde med citruskylling og oliven

VARM MIDDELHAVSGRYDE MED CITRUSKYLLING OG OLIVEN

Til 4-5 personer

1 (1400 g) hel kylling
2 spsk. olie
20 g smør
1 stort eller 2 små løg
4 fed hvidløg
6-8 kartofler
1 økologisk eller usprøjtet citron
1 spsk. tørret oregano
1 liter bouillon eller vand
1 glas hvidvin
100 g grønne oliven
citronsaft, salt og peber
evt. 1 spsk. majsstivelse til jævning

Tilbehør: brød eller flute og salat

Partér kyllingen i 6 stykker.
Varm olie og smør i en gryde, og steg kyllingestykkerne på alle sider.
Skær løget i grove både, og del hvidløgene i 4 stykker.
Steg løg og hvidløg lidt sammen med kyllingekødet.
Skær kartoflerne i grove tern.
Skræl citronen med en kartoffelskræller, og kom skrællen i gryden.
Tilsæt oregano, bouillon og vin.
Lad det koge ca. 30 minutter, eller til kødet er gennemkogt.
Tilsæt oliven, og smag retten til med citronsaft, salt og peber.
Fjern citronskallen, og jævn evt. saucen med majsstivelse.
Servér retten med brød og salat.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her