Bulgurspaella med pølse og skaldyr
BULGURSPAELLA MED PØLSE OG SKALDYRTil 4 personer
1 løg
4 fed hvidløg
100 g chorizopølse
4 spsk. olivenolie
300 g bulgur
8 dl hønsekødsbouillon
1 knivspids safran eller 1 tsk. gurkemeje
2 tomater
1 rød peberfrugt
400 g rejer med skal eller blåmuslinger
knust peber, evt. rosenpeber
Hak løg og hvidløg fint.
Skær pølsen i tern eller skiver.
Steg løg, hvidløg og pølse på panden i olie.
Kom bulguren ved, derefter bouillon og safran.
Bring retten i kog, og lad den koge 10 minutter under låg.
Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i tern (gem saften).
Skær peberfrugten i strimler eller tern.
Bland rejer, tomat og peberfrugt i bulguren, og sluk for varmen.
Lad det hvile 5 minutter under låg.
Sigt evt. saften fra tomatkernerne over retten, og drys med knuste rosenpeberkorn.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen