Gorgonzolafyldt skinkemignon med lun auberginesalat
GORGANZOLAFYLDT SKINKEMIGNON MED LUN AUBERGINESALATTil 2-3 personer
1 (300-400 g) svinemignon
50 g mild gorgonzola
nogle blade salvie eller 1 tsk. tørret
salt og peber
4 skiver letrøget spegeskinke f.eks. Bauernskinke
ufarvet bomuldssnor eller kødnåle
Auberginesalat
1 aubergine
1 courgette
2 spsk. olie
1½ spsk. citronsaft
½ spsk. eddike
1-2 fed pressede hvidløg
salt og peber
friske sprøde salatblade
Tilbehør: små nye kogte kartofler, cherrytomater og laurbærblade på spyd evt. flute.
Skær en dyb lomme i mignonen.
Kom gorgonzola, salvie, salt og peber i lommen.
Svøb skinken omkring kødet, og snør stegen sammen.
Steg den i en kuglegrill ved at lægge kullene ud til siden og en foliebakke i bunden af grillen.
Læg kødet på risten over foliebakken.
Steg kødet under låg 25-30 minutter.
Stegen kan også steges på almindelig grill ca. 25 minutter, vær meget opmærksom, og vend den ofte.
Skær aubergine og courgette i 1½ cm tykke skiver.
Læg dem på grillen, og grill dem på begge sider, til de er møre.
Pisk olie, citronsaft, eddike, hvidløg, salt og peber sammen.
Læg grøntsagerne i en skål, og hæld dressingen over.
Vend lidt sprøde salatblade i.
Skær kødet i skiver, og server det med auberginesalat og kartoffelspyd.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen