Pastasalat med bagte grønsager og artiskokker
Til pastasalaten kan du lave en god pesto med artiskokker. Den har en mild smag, men kan gøres stærkere med hvidløg og ansjoser, hvis du synes. Skal du have den med på job, kan du vende pastaen i pestoen hjemmefra og så pakke grøntsagerne ned for sig selv. Bland salaten når du skal spise den. Pestoen kan holde sig et par dage i køleskab og kan f.eks. også spises ovenpå varm pasta..PASTASALAT MED BAGTE GRØNTSAGER OG ARTISKOKKER (2 personer)
ca. 50 g pastarør
ca. 200 g ovnbagte grøntsager
2 artiskokbunde (fra dåse)
Pesto:
1-2 spsk. skyllet persille
1 spsk. friske basilikumblade
1 fed hvidløg
1-2 ansjoser
saft af ½ citron
½ spsk. olivenolie
1-2 artiskokbunde
ca. 2 spsk. væde fra artiskokkerne
salt og peber
Tilbehør: brød
Kom persille, basilikum, hvidløg, ansjoser og artiskokbunde (start med 1) i en blender eller food- processor og kør det fint. Tilsæt citronsaft, olie og væde fra artiskokkerne og kør pestoen til en tyk masse. Smag den til med salt og peber. Kog pastaen og lad den blive helt kold. Vend den evt. i pestoen. Eller anret pastaen med grøntsagerne skåret i passende stykker og kom pestoen ovenpå. Pynt gerne med frisk basilikum.
pr. portion : 200 kcal (850 kj) 4 g fedt 18 fedtkalorie %
Opskrift: Susanne Palmqvist