Kogte krabbeklør med dild og citron
KOGTE KRABBEKLØR MED DILD OG CITRONTil 4 personer
2 kg krabbeklør
1 spsk. sukker
saften fra ½ citron
et lille bundt dild
lille bundt persille eller timian
1 spsk. salt
Aioli
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
½-1 fed hvidløg
salt og peber
1 dl raspolie, eller anden mild olie
Tilbehør: ristet brød, purløg eller dild.
Kom krabbeklørene i en gryde, og dæk dem med vand.
Tilsæt sukker, citronsaft, dild, persille og salt.
Lad det koge 15-18 minutter, og lad derefter krabbeklørene trække i vandet, til de er lunkne.
Pisk æggeblommerne med eddike, hvidløg, salt og peber.
Kom olie i lidt af gangen.
Pisk aiolien, indtil den er cremet og fin.
Smag den til med salt og peber.
Slå klørene itu med en hammer, så kødet er til at få fat i.
Nyd krabbekødet med brød, aioli og klippet purløg eller dild.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen