Kyllingespyd med peanutsmag og eksotisk salsa
KYLLINGESPYD MED PEANUTSMAG OG EKSOTISK SALSATil 4 personer
500 g hakket kylling eller kalkun
1 finhakket løg
3 spsk. peanutbutter
1 dl rasp
1½ dl mælk
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
12 træspyd
Eksotisk salsa
1 nektarin
½ mango
¼ honning- eller netmelon
½ rød chili
saft fra ½ citron
1 spsk. honning
evt. hakket frisk koriander
Tilbehør: ris
Læg spydene i vand.
Bland farsen grundigt sammen.
Form med våde hænder 12 aflange pølser eller små frikadeller.
Steg kødbollerne, og sæt dem på spydene bagefter, eller stik dem på spydet, og grill dem derefter forsigtigt over svag varme, til de er gennemstegte.
Skær nektarin, mango og melon i små tern.
Fjern kernerne fra chilien, og skær den i små tern.
Bland citronsaft og honning, og hæld det over frugten.
Spis spydene med ris og eksotisk salsa.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen