VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Chokolade-mums med nøddekaramel

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Chokolade-mums med nøddekaramel

Denne chokoladeanretning er lidt tung, så anret den gerne i små portioner, evt. i espressokopper.

CHOKOLADE-MUMS MED NØDDEKARAMEL

Til 6 personer

150 g mørk chokolade med højt kakaoindhold (dvs. over 60%)
3 dl piskefløde
½ dl sukker
revet skal fra ½ økologisk eller usprøjtet appelsin
4 æg
1 dl mælk

Nøddekaramel
2 dl sukker
1 spsk. citronsaft
50 g hasselnødder

Tilbehør: frisk frugt eller bær

Smør små portionsskåle eller kaffekopper med smør.
Kom chokolade, fløde, sukker og appelsinskal i en gryde, og varm det op, til chokoladen er smeltet.
Lad det køle lidt af.
Pisk æg og mælk sammen, og pisk det i chokoladen.
Hæld massen i kopperne, og dæk dem godt med stanniol.
Sæt kopperne i en gryde med vand i bunden (vandet skal nå ca. halvt op på koppernes sider).
Læg låg på gryden, og lad kopperne stå 20-25 minutter over svag varme.
Kom sukker og citronsaft på en pande eller i en gryde.
Smelt sukkeret langsomt uden omrøring.
Tilsæt hakkede nødder, og fjern panden fra varmen.
Dryp nøddekaramellen over chokolademassen i kopperne.
Servér desserten med friske bær.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her