Upside-downkage
Denne dessert kræver en dyb pande med låg eller en gryde! Det er en fordel med en elpisker, men med tålmodighed kan et piskeris og gode armkræfter gøre det. Lad bare piskeopgaven gå på omgang i familien, så der hele tiden kommer fornyet energi til.UPSIDE-DOWNKAGE
4 hårde nektariner
1 dl (90 g) sukker
Dej
3 æg
1 dl sukker
1-1½ dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel, kardemomme eller revet citronskal af usprøjtet citron
25 g smeltet smør
Tilbehør : cremefaiche eller flødeskum
Fjern stenene fra nektarinerne, og skær frugtkødet i tern eller tynde både.
Smelt sukkeret forsigtigt på en pande, så det bliver til karamel.
Kom nektarinerne ved, og steg dem, til sukkeret igen er så godt som smeltet.
Fjern panden fra varmen, mens dejen laves.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne stive, og pisk dem derefter med halvdelen af sukkeret.
Pisk blommerne med resten af sukkeret, til blommerne bliver lyse og lette.
Bland mel, bagepulver og kanel sammen, og vend det i æggeblommerne.
Kom smørret i.
Vend hviderne i, og rør forsigtigt, til dejen er jævn.
Hæld dejen over nektarinerne på panden, og læg låg på.
Bag kagen over laveste blus i ca. 25 minutter.
Servér kagen med cremefraiche eller flødeskum.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen