Chokolademuffins med solbær
CHOKOLADEMUFFINS MED SOLBÆR24 stk
4 æg
2 dl (160 g) sukker
160 g smør
100 g mørk chokolade
5 dl (300 g) hvedemel
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Bagepulver
2 dl solbær
Del æg i hvide og blomme. Pisk æggehviderne halvstive, kom derefter halvdelen af sukkeret i, og pisk, til hviderne er blanke.
Pisk derefter resten af sukkeret med æggeblommerne til en lys og let creme. SMELT SMØR OG chokolade sammen i en gryde, eller over vandbad. Lad det køle af og vend blandingen i æggeblommerne.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og kom det i æggeblommerne.
Tilsæt solbær, og vend forsigtigt æggehviderne i dejen.Hæld dejen i stive, smurte eller beklædte muffinforme. Bag kagerne midt i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Lad dem køle af p?Ebagerist.
Tip Til disse muffins kan du bruge både lys og mørk chokolade alt efter lyst. Solbærrene giver en syrlig, frisk frugtsmag.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen