VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Marinerede skorzonerrødder med blackeye-beans og bacon

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Marinerede skorzonerrødder med blackeye-beans og bacon

MARINEREDE SKORZONERØDDER MED BLACKEYE-BEANS OG BACON

100 g blackeye-beans
1 tsk. salt
3 laurbærblade

400 g skrællede skorzonerrødder
2 dl mælk
salt

Dressing
1 tsk. sennep
1/2 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
1 fed revet eller presset hvidløg
salt og peber

100 g bacon i tern eller skiver eller fetaost
frisk mynte, oregano eller persille (om vinteren finhakket grønkål)

4 PERSONER

Stil bønnerne i blød i rigeligt koldt vand natten over. Kasser vandet, og bring bønner i kog med frisk vand, salt og laurbærblade. Kog bønnerne, til de er helt møre, og hæld vandet fra.

Skræl skorzonerrødderne, og skær dem i skrå stykker. Kog dem i vand tilsat mælk og salt.

Pisk dressingen sammen, og bland den i de varme bønner.

Steg bacontern sprøde på panden. Bland skorzonerrødder, bacon og krydderurter i bønnerne lige inden servering. Du kan også komme smuldret fetaost i, hvis du synes ? det gør jeg nogen gange.

Spis salaten med brød. Hvis der er en rest, egner den sig godt som frokost næste dag

Tilbehør: friskbagt brød

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her