Svampestuvning
Ingen forret eller frokostret er skønnere end et stykke ristet lyst brød med cremet svampestuvning på. Er du svampejæger og selv har samlet dem ,er det en endnu større nydelse, men gode købesvampe kan også bruges. Markchampignong, kantareller rørhatte eller andre spisesvampe kan bruges. Det gør ikke noget at de blandes, men selv foretrækker jeg de meget smagfulde vilde markchampignons. (Markchampignons skal altid have brune lameller IKKE hvide, så er de giftige.)SVAMPESTUVNING
4 personer
500 g. rensede, blandede svampe
lidt smør (ca.20 g)
1 spsk. mel
1,5 dl. mælk (eller fløde hvis du ikke tæller kalorier ? fløde og svampe passer syndigt godt sammen)
1,5 dl. bouillon (gerne fra terning eller flaske)
1 spsk. citronsaft
salt
peber
Skær de rensede svampe i mindre stykker og læg dem i en gryde med låg og sæt dem over middelstærk varme.
Når de begynder at smide væde tager du låget af, og koger væden væk.
Lad smørret smelte over svampene og drys melet over.
Tilsæt nu de våde ingredienser lidt efter lidt, mens du rører.
Kog stuvningen igennem til den tykner.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér svampestuvningen på lyst, ristet brød eller bland den i nykogt, afdryppet pasta, hvis der skal være mere ?mad? i retten.
Stuvningen kan også spises som tilbehør til et stykke stegt kød.
Opskrift: Tina Blomgreen