Anderledes æbleskiver med brombærsyltetøj
Et godt alternativ til de traditionelle æbleskiver.De skal spises varme og nystegte. Brug de gode danske ? søde spiseæbler, f.eks Ingrid Marie eller Cox Orange.
ANDERLEDESÆBLESKIVER MED BROMBÆRSYLTETØJ
Brombærsyltetøj
200 g brombær eller frosne skovbær
1 dl rørsukker
1/2 dl vand
2 spsk rom
Dej
2 æg
1 dl (60 g) hvedemel
2 spsk pilsner øl
1/2 tsk. Kanel
1 tsk. sukker
1 nip salt
1 æggehvide
3-4 æbler
1/2 liter fritureolie
Tilbehør: flormelis
Kom brombær, sukker og vand i en gryde og bring det i kog. Kog et par minutter og kom rommen i.
Fjern gryden fra varmen og lad det køle af.
Pisk æg, mel, øl og kanel sammen.
Tilsæt sukker og salt.
Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
Stik kernehuset ud af æblerne og skær dem i skiver eller både.
Varm olien op tjek om den bobler og syder om en tændstik.
Dyp æblestykkerne i dejen og dybsteg dem til de gyldne og sprøde.
Spis dem frisklavet med brombærsyltetøj og flormelis.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmusse