Skønne tynde sprøde kartoffelbrød
10 g gær11/2 dl lunken vand
3 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
250 g durummel
2 fed hvidløg (kan udelades)
4 kartofler
olivenolie
flaget salt
frisk rosmarin
Opløg gæren i vandet.
Tilsæt salt og olie.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt den godt igennem.
Lad dejen hvile under et klæde ca. 1 time.
Del dejen i 3 stykker, form dem til en pølse og den rul ud til tynde aflange brød.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær kartoflerne i tynde skiver med en kartoffelskræller.
Læg kartoffelskiverne taglagte.
Dryp olien over og pensl den ud over brødene.
Drys med salt og rosmarin.
Bag dem i ovnen på anden eller tredje ribbe ved 225° i ca. 7 minutter eller til de er gyldne.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen