Optimistisk lysegrøn cheesecake til en mørk og kold tid
Til 8 personerBund
8 (100 g) digestive kiks
1 dl (45 g) pecannødder eller valnødder
50 g smør
1 dl moscovadosukker light brown eller brun farin
Lysegrønt fyld
1 dl hvidvin
2 dl (170 g) sukker
4 spsk. ahornsirup eller honning
Saft og fintrevet skal fra 3 lime
3 spsk. meget finthakket frisk rosmarin (1 spsk tørret)
5 blade husblas
4 modne lysegrønne avokado
200 g flødeost light
200 g flødeost fed
2 dl piskefløde
evt. 1 glas (225 g) myntegele
Knus kiksene grundigt. Hak nødderne groft. Smelt smørret på panden. Rist forsigtigt kiks, nødder og sukker på panden. Kom blandingen i bunden af en springform med bagepapir i bunden.
Kog hvidvin, sukker, sirup, skal og saft fra lime i en lille kasserolle. Tilsæt rosmarin og lad lagen afkøle. Læg husblas i koldt vand ca. 5 minutter. Smelt husblassen i den lune lage. Blend avokadoerne til en jævn grøn pure. Rør avokadopure og lage sammen. Rør derefter begge slags flødeost i, brug håndmikser så cremen bliver jævn.
Pisk fløden og vend den forsigtigt i. Hæld fyldet over krummebunden.
Smelt geléen forsigtigt i en lille gryde og lad det køle til det er lunkent. Dæk kagen med gelé. Lad kagen stå koldt natten over eller mindst et par timer inden den serveres.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen