Pinã colada lagkage
Til 10 personerLagkagebund
4 dl (240g) hvedemel
3 dl (240 g) sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker
¼ tsk. salt
2 dl kokosmel
2 æg
2 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
1 moden sød ananas
Kokoscreme
2 dl creamy kokosmælk, ekstra fed
½ dl sukker
1½ spsk majsstivelse
½ dl rom
4 dl piskefløde
1 moden sød ananas
1-1½ dl mørk rom
Pynt
2½ dl piskefløde
1 dl ristet kokosmel
citronmelisse
Bland mel, sukker, bagepulver, natron, vanillesukker, salt og kokosmel grundigt sammen i en skål. Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør i en skål. Bland de tørre og våde ingredienser sammen. Kom dejen i en smurt springform. Bag kagen på anden nederste ribbe ca. 40 minutter ved 180°. Lad den afkøle og flæk den i tre bunde.
Opvarm kokosmælk, sukker og majsstivelse, under omrøring til det bliver cremet. Fjern kokoscremen fra varmen og tilsæt rom. Pisk fløden til skum og vend den i kokoscremen, når den er helt kold. Skær ananasen i små tern og gem lidt til at pynte kagen med. Smag cremen til med rom. Dryp rom over bundene. Læg bundene sammen med ananas og kokoscreme. Pynt kagen lige inden servering med flødeskum, ananas og gyldent riset kokos.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen