Lagkage af sjove bunde med mango-citronfromagecreme
Til 8 personerBunde
5 æg
2½ dl (200 g) sukker
1 spsk koldt vand
8 (100 g) Digestive kiks
3 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g mandelsplinter
Mango citronfromage
6 blade husblas
2 modne mangofrugter
Saft og fintrevet skal fra 2 økologiske citroner
1½ dl sukker
½ l piskefløde
Pynt
2½ dl flødeskum
Frugtkødet fra en mango
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne luftige og lysegule med sukker og vand. Knus kiksene grundigt. Bland kartoffelmel og knuste kiks, bagepulver og mandler sammen. Vend kikseblandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 200° midt i ovnen ca. 30 minutter.
Læg husblas i koldt vand ca. 5 minutter. Blend mangofrugten. Kom saft, -skal og sukker i en lille kasserolle og kog det, til sukkeret er smeltet. Kom mangopureen i, varm det op og lad det afkøle. Smelt husblasen i den lune frugtpure og lad den blive helt kold. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt flødeskum i frugtpureen.
Flæk kagen i 3 lagkagebunde. Kom en tredjedel af fromagecremen over hver bund. Læg kagebunden over. Fordel en tredjedel af fromagecremen og læg en bund på.
Spred resten af cremen over kagen. Stil kagen på køl mindst 3 timer. Pynt med flødeskum og mangofrugt.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen