Sommermedaljer med rabarber og flødeskum
Til 8-12 personerMørdej
150 g smør
3 dl (180 g) hvedemel
1½ dl (130 g) sukker
1 æggeblomme
Fyld
500 g rabarber
1½ dl (130 g) sukker
1 stang vanille
½ l piskefløde
Pynt
Glasur
Tørrede rabarber eller friske jordbær
Smuldr smør og mel sammen. Bland sukkeret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst et par timer i køleskab. Rul dejen tyndt ud og stik 24 lige store cirkler (ca. 6-7 i diameter). Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 7 minutter.
Skær rabarberne i stave (ca. 5 cm.) og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og kom vanillekorn plus resten af stangen ned til dem. Bag rabarberne ved 200° i ca. 10 minutter.
Pisk fløden til skum.
Tørrede rabarber:
Del rabarberne i 7 cm stykker, drys dem med sukker og lad dem trække 1 time. Læg rabarberne på en rist over en bagepapir beklædt bageplade. Bag dem i ca. 2 timer ved 100° med ovndøren lidt på klem.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen