VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Sommermedaljer med rabarber og flødeskum

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Sommermedaljer med rabarber og flødeskum

Til 8-12 personer

Mørdej
150 g smør
3 dl (180 g) hvedemel
1½ dl (130 g) sukker
1 æggeblomme
Fyld
500 g rabarber
1½ dl (130 g) sukker
1 stang vanille
½ l piskefløde

Pynt
Glasur
Tørrede rabarber eller friske jordbær

Smuldr smør og mel sammen. Bland sukkeret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst et par timer i køleskab. Rul dejen tyndt ud og stik 24 lige store cirkler (ca. 6-7 i diameter). Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 7 minutter.

Skær rabarberne i stave (ca. 5 cm.) og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og kom vanillekorn plus resten af stangen ned til dem. Bag rabarberne ved 200° i ca. 10 minutter.

Pisk fløden til skum.

Tørrede rabarber:
Del rabarberne i 7 cm stykker, drys dem med sukker og lad dem trække 1 time. Læg rabarberne på en rist over en bagepapir beklædt bageplade. Bag dem i ca. 2 timer ved 100° med ovndøren lidt på klem.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her