Sprød sød marengsbund med sommerlig jordbærfyld
Til 8-10 personerMarengsbund
4½ (3 bægre pasteuriserede) æggehvider
2½ dl (200 g) sukker
1-2 tsk eddike
Jordbærfyld
½ l piskefløde
4 spsk. lemoncurd (købes i specialforretninger i syltetøjsafdelingen)
500-800 g jordbær
Pynt
Frisk citronmelisse
evt. lidt ribs
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til hviderne bliver blanke. Kom eddiken i, og pisk lidt igen. Spred dejen ud på bagepapir til to runde marengsbunde.
Bag bundene ved 100° i 2½-3 timer eller til bundende er helt tørre. Sæt ovndøren lidt på klem.
Pisk fløden stiv og vend forsigtigt lemoncurd i. Fordel flødeskummet på marengsbundene og jordbær på.
Pynt evt. med ribs og friske citronmelisse blade. Server og spis kagen straks.
Hvis man er i tidsnød, kan bundene købes hos bageren, og opskriften bliver meget hurtig og nem.
Opskrift: Susane Engelstoft Rasmussen