Prinsesselagkage
Til 10 personer6 æg
2½ dl (ca. 210 g) sukker
3 spsk. koldt vand
2½ dl (150 g) hvedemel
½ tsk. bagepulver
Traditionel kagecreme
½ l sødmælk
3 æg
6 spsk sukker
vanillekorn fra vanillestang eller vanillesukker
4 spsk. hvedemel
600-1000 g friske hindbær eller blåbær
florsukker
½ l piskefløde
Pynt
Lyserød glasur
Flødeskum
Små marengs kys
Friske hindbær
Del æggene i hvide og blomme. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk til hviderne bliver blanke. Pisk æggeblommer og vand sammen. Kom resten af sukkeret i og pisk blommerne lysegule. Bland hvedemel og bagepulver grundigt sammen. Kom melblandingen i æggeblommerne. Vend forsigtig æggehviderne i med en dejskraber til dejen er jævn. Fordel dejen i en stor og lille springform der er smurt godt med fedtstof, eller beklædt med bagepapir. Stil kagerne midt i en forvarmet ovn på 180° i ca. 30 minutter, den mindste skal have ca. 20 minutter. Lad kagerne køle af og flæk dem hver i tre bunde.
Bring mælken næsten i kog. Pisk æg, sukker, vanille og mel grundigt sammen. Hæld forsigtigt den meget varme mælk i æggeblandingen og pisk imens. Kom blandingen tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under omrøring. Lad cremen køle helt af.
Bland bærrene med florsukker. Pisk fløden stiv. Læg lagkagen sammen med creme, bær og flødeskum. Pynt med glasur, flødeskum, marengs og friske hindbær.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen