VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Krydret kage med nøddekaramel

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Krydret kage med nøddekaramel

Til 12 personer

175 g smør
2½ dl (175 g) Moscovadosukker light brown eller brun farin
2 æg
4 dl (240 g) hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. natron
1½ tsk. stødt kardemomme
1½ tsk. stødt koriander
1 spsk. stødt kanel
1 knsp. stødt nellike
1 knsp. salt
100 g blød nougat
2 dl kærnemælk

Nøddekaramel
15 g smør
100 g lys Moscovadosukker eller brun farin
1 spsk honning
100 g valnødder

Pisk smør og sukker grundigt sammen til en let creme. Rør æggene i et af gangen. Bland, mel, bagepulver, natron, kardemomme, koriander, kanel, nellike og salt godt sammen. Smelt nougaten, lad den afkøle og kom den i smør blandingen. Kom melblandingen i skiftevis med kærnemælken.

Kom dejen i en aflang brødform (25 cm). Bag kagen på anden nederste rille i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 1 time. Kom smør, sukker og honning i en gryde og varm det op under omrøring. Tilsæt grofthakkede valnødder. Hæld blandingen ud over kagen, efter den er bagt.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her