Krydret kage med nøddekaramel
Til 12 personer175 g smør
2½ dl (175 g) Moscovadosukker light brown eller brun farin
2 æg
4 dl (240 g) hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. natron
1½ tsk. stødt kardemomme
1½ tsk. stødt koriander
1 spsk. stødt kanel
1 knsp. stødt nellike
1 knsp. salt
100 g blød nougat
2 dl kærnemælk
Nøddekaramel
15 g smør
100 g lys Moscovadosukker eller brun farin
1 spsk honning
100 g valnødder
Pisk smør og sukker grundigt sammen til en let creme. Rør æggene i et af gangen. Bland, mel, bagepulver, natron, kardemomme, koriander, kanel, nellike og salt godt sammen. Smelt nougaten, lad den afkøle og kom den i smør blandingen. Kom melblandingen i skiftevis med kærnemælken.
Kom dejen i en aflang brødform (25 cm). Bag kagen på anden nederste rille i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 1 time. Kom smør, sukker og honning i en gryde og varm det op under omrøring. Tilsæt grofthakkede valnødder. Hæld blandingen ud over kagen, efter den er bagt.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen