Solvarm marmelade
4 økologiske appelsinerskræl af 1/2 appelsin
2 dl vand
2 dl æblejuice
4 cm frisk ingefær finhakket
saft af 1/2citron
200 g tørrede abrikoser
41/2 dl (ca.400 g) rørsukker
1 tsk. rød Melantin (geleringspulver)
1 spsk. sukker
Skær skallen af appelsinkødet, så den hvide hinde under skrællen skæres væk fra frugtkødet.
Skær appelsinkødet i små stykker og kom det i en gryde. Brug skallen fra 1/2 appelsin, uden den hvide hinde, og skær skrællen i små bitte tern Kog appelsinkød,appelsinskal, vandm æblejuice, ingefær og citronsaft sammen i ca 5-8 minutter.
Skær abrikoserne i tern.
Tilsæt abrikoser og rørsukker og kog et par minutter.
Bland melantin med sukker, drys det i og kog marmeladen op under omrøring. Fordel marmeladen i 4 små eller 2 større skoldede og rengjorte glas.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen