Svineskank stegt med porter og ovnbagte rodfrugter med timiansalt
Til 6 personer2 svineskanker
2 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket rød chili
1 spsk farin
3 laurbærblade
30 rosa peberkorn
3 stjerneanis
1 flaske (33 ml) porter øl
salt
2 (300 g) pastinakker
2 (200 g) persillerødder
1/4 rodselleri
3 gulerødder
2 spsk olie
2 store rødløg
8 fed hvidløg
1 bundt timian
1 spsk groft salt
Tilbehør: kogte kartofler
Rids begge skanke med en kniv og læg dem i et fad eller bradepande.
Kom hvidløg, chili, farin, laurbær, peber,stjerneanis, øl og salt ved.
Stil fadet på anden nederste ribbe og steg dem ved 180 grader i 3 time.
Hæld af og til væden over skankerne.
Skær pastinak, persillerod, selleri og gulerødder i grove stykker.
Varm olien på en pande og forsteg grøntsagerne lidt.
Læg dem sammen med løg og hvidløgsfed på et stykke bagepapir.
Stil det i ovnen ca. 40 minutter ved 180.
Stød timian og salt sammen i en morter.
Drys timiansalt over grøntsagerne når de er færdige.
Skær fedtkanten af kødet og skær kødet af benet.
Skum skyen og smag den til.
Server kødet med sky, grøntsager og kartofler.
Hurra, og skål for skamkens tilbagekomst!
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen