Kagehus
21/2 dl lys sirup21/2 dl (ca.225 g) sukker
7 dl (ca.420 g) hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt nellike
1 spsk. kardemomme
11/2 tsk stødt ingefær
150 g smør
1 lille æg
Ekstra mel når der arbejdes med dejen.
Pynt.
1 æggehvide
200 g flormelis
Varm sirup og sukker op i en gryde og rør til sukkeret er smeltet.
Stil gryden til side og lad det blive lunkent.
Kom natron i.
Bland melet med bagepulver og alle krydderierne.
Smelt smørret i siruppen og pisk ægget i.
Tilsæt melblandingen lidt ad gangen. Stil dejen et køligt sted til næste dag, helst ikke i køleskab.
Klip en skabelon ud af pap:
Vægge: 22x15 cm
Gavl:17,5 x 15 cm + 12 cm spids ( fra væg til spids)
Tag: 25 x18 cm
Læg dejen på bageplader med bagepapir, og bag dem ca 12 min ved 180 gradere.
Saml huset med karamel ( sukker der er smeltet på panden), og pynt med glasur efter bedste evne.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen