Lammekølle med råstegte kartofler
Til 4 personerLammekøllen fås til rimelige priser, og er dejlig gæstemad eller weekendmad til hele familien.
Servér den med en god blandet salat og læg groftskårne kartofler under køllen, mens den steger.
1 lille lammekølle (1 1/2 kg)
1 fed hvidløg
lidt persille eller salvieblade
20 g smør
salt og peber
Tilbehør: God blandet salat
Lammekøllen kan evt. udbenes først.
Stik små lommer i fedtlaget med en spids kniv, og put rullede salvieblade eller små duske skyllet persille i.
Rør smør, hvidløg, salt og peber sammen og smør det på oversiden af køllen.
Skrub en passende mængde kartofler og skær dem i kvarte.
Kom lidt olivenolie, salt og peber på og vend dem rund bradepanden.
Læg lammekøllen på kartoflerne, brun den midt i ovnen ved 225 grader i 20 minutter, dæmp varmen til 170 grader, tilsæt en kop vand og steg ca. 1 time. Lad køllen trække i 20 minutter inden den skæres ud.
Opskrift: Susanne Engelsoft Rasmussen