VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Marengs med ingefærskum, figner og chokoladesauce

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Marengs med ingefærskum, figner og chokoladesauce

Til 6 personer

Marengs
2-3 æggehvider
100 brun rørsukker

Ingefærskum
2 1/2 dl flødeskum
3 spsk syltet ingefær
fintrevet skal fra 1/2 usprøjtet lime eller citron

Chokoladesauce
50 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt

6 friske figner
(saronfrugter kan også bruges)

Pisk æggehviderne næsten stive.
Tilsæt sukkeret og pisk æggehviderne lidt seje. Lav nogle æggehvide-”reder” på en bageplade dækket med bagepapir. Stil marengsene midt i ovnen og bag dem ved 150° i 1 1/2 time eller til de er tørre. Lad dem afkøle på rist. Pisk fløde til skum. Bland fløden med hakket ingefær og limeskal. Smelt chokoladen med piskefløden og pisk til det er blankt og fin. Kom en god skefuld flødeskum på marengsene lige inden servering. Kom chokoladesauce og friske figner på flødeskummet.

Spis kagerne straks til en god kop kaffe.

Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Inspiration på email? Skriv dig op her