Marengs med ingefærskum, figner og chokoladesauce
Til 6 personerMarengs
2-3 æggehvider
100 brun rørsukker
Ingefærskum
2 1/2 dl flødeskum
3 spsk syltet ingefær
fintrevet skal fra 1/2 usprøjtet lime eller citron
Chokoladesauce
50 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
Pynt
6 friske figner
(saronfrugter kan også bruges)
Pisk æggehviderne næsten stive.
Tilsæt sukkeret og pisk æggehviderne lidt seje. Lav nogle æggehvide-”reder” på en bageplade dækket med bagepapir. Stil marengsene midt i ovnen og bag dem ved 150° i 1 1/2 time eller til de er tørre. Lad dem afkøle på rist. Pisk fløde til skum. Bland fløden med hakket ingefær og limeskal. Smelt chokoladen med piskefløden og pisk til det er blankt og fin. Kom en god skefuld flødeskum på marengsene lige inden servering. Kom chokoladesauce og friske figner på flødeskummet.
Spis kagerne straks til en god kop kaffe.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen