Lammefilet med sprød brødskorpe
Til 4 personer1 lammefilet (250-300 g)
salt og peber
4-6 skiver hvidt toastbrød
1 tsk. finthakket frisk rosmarin
1/2 dl finthakket frisk persille
1 fed finthakket hvidløg
husholdningsfilm
kødsnor
50 g smør
Tilbehør: Sprød blandet salat
Brun kødet på alle sider på en tør
og meget varm pande.
Drys med salt og peber
Skær skorperne af brødet..
Bred to baner husholdningsfilm ud.
Lav en flade af brød oven på filmen, i lammefiletens længde.
Drys rosmarin, persille og hvidløg over brødfladen.
Læg kødet på brødet, og beklæd forsigtigt kødet med brødet (skær brødet til, så det passer).
Lad husholdningsfilmen holde sammen på det.
Læg kødet koldt mindst en time.
Tag forsigtigt plastikfilmen af, og snør kød og brød med kødsnor.
Varm smørret på en pande og steg forsigtigt kødrullen på alle sider, til brødet er sprødt og gyldent.
Læg kødet i ovnen ved 150° til temperaturen i ca. 10 min (centrum temperatur 56°).
Lad kødet hvile på rist inden det skæres for. Server fileten skåret i tykke skiver, med blandet salat til.Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen