Agathes æble-rabarberkage
Denne meget enkle kage har Agathe gjort til sin helt egen specialitet. Med inspiration fra en af sit hjemlands nationalkager “Clafoutien” er denne æble-rabarberkage en lækker grønlandsk pendant.Agathes æble-rabarberkage
3 æbler
500 g rabarberstilke
Første dej
3 store spsk. hvedemel
3 store spsk. sukker
2 æg
75 g smelted smør
2 spsk. mælk eller fløde
2 tsk. bagepulver
Anden dej
1 æg
2 spsk. sukker
40g smeltet smør
Rens og skyl rabarberne og skær stilkene i små stykker.
Skræl og skær æblerne i skiver.
Bland æg og sukker, smør og mælk (fløde) sammen.
Bland dernæst mel og bagepulver sammen inden det sies ned i æggemassen.
Læg rabarberne og æblerne i et smurt ovnfast fad, og hæld den første dej over dem og bag kagen i ca. 20 minutter ved 225°C.
Pisk æg, sukker og smeltet smør sammen.
Tag kagen ud af ovnen og hæld den anden dej over den.
Bag kagen i ca. 10 minutter mere.
Serveres lun og med kold flødeskum eller creme fraiche rørt med en tsk. vaniliesukker.
Opskrift: Agathe Devisme
Copyright:www.madkanalen.dk