Krydderscones
Disse små fine krydderscones er helt specielle, og kan anvendes i mange sammenhænge. De krydres med den grønlandske kvan eller med alternative krydderier, hvis ikke andet forefindes. Sammen med Ipiutaqs chutney er det en lækker lille forret. De kan også serveres som en fin lille anretning sammen med med røget eller tørred kød eller fisk og en smule salat.Krydderscones
275 g hvedemel
1 1/2 tsk.
bagepulver
1/2 tsk. salt
125 g blødt smør
1 tsk. karry
1 smule cayenne peber
4 spsk. frisk hakket kvanblade (kan erstattes med friske korianderblade eller friske persilleblade)
1 spsk. frisk hakket ingefær eller 1/2 spsk. ingefær i pulver
1 pisket æg
5 cl. mælk
1 pisket æg med 1 tsk. mælk
4 tsk. birkes til pynt
Bland mel, bagepulver, salt og karry sammen.
Ælt det bløde smør i blandingen med fingerne. Dejen skal blive ligesom en grov rasp.
Tilsæt ingefær, cayenne peber, kvanblade (koriander eller persille), æg og halv delen af mælk og bland med hænderne til dejen er glat.
Hvis dejen er for tør, tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
Rul dejen ud til 1,5 cm tykkelse og skær cirkler på 3 cm diameter med et lille glas.
Rul igen resten af dejen ud og skær flere cirkler til al dejen er brugt.
Vend cirklerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl dem med pisket æg med mælk og pynt med birkes.
Bag dem midt i ovn ved 200 grader i 12 minuter til de er ”ophovnet” og lidt gyldne.
Krydderscones skæres midt igennem og serveres lune med Ipiutaqs chutney.
(Se opskriften under :Ipiutaqs chutney)
Opskrift: Agathe Devisme
Copyright:www.madkanalen.dk