VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Chutney fra Ipiutaq

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Chutney fra Ipiutaq

Chutney er et meget varieret begreb. Der kan laves søde, sure, stærke og milde chutneyer. Og ingredienserne kan være vidt forskellige.
Denne chutney er frembragt af råvarer, som kan købes, samles eller dyrkes på Grønland.
Kvan stænglerne giver den sin helt egen aroma og smag.
Kvan kan også findes vildt voksende herhjemme.

Ipiutaqs chutney
500 g rabarber
500 g kvanstængler
1 dl vand
1 dl eddike
500 g sukker eller brun farin
1 stort løg
100 g rosiner
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
2 tsk vanilie (pulver eller ekstrakt)
2 nelliker


Skær rabarber, kvan og løg i små stykker på 2-3 cm.
Kom stykkerne og alle de øvrige ingredienser i en gryde.
Bring den i kog og lad den simre i 45 minutter til en time, til væden er reduceret til det halve.
Kom chutneyen på skoldede glas når den stadig er varm. Luk dem godt til og vend glasene til chutneyen er afkølet. På den måde, kan chutneyen opbevares lang tid ligesom en marmelade.
Chutneyen passer rigtig fint sammen med Krydderscones.

Opskrift: Agathe Devisme
Copyright:www.madkanalen.dk

Inspiration på email? Skriv dig op her