VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Grønlandsk bouillabaisse & rugbrød croûtoner med hvidløg

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Grønlandsk bouillabaisse & rugbrød croûtoner med hvidløg

En ”bouillabaisse” er en typisk middelhavssuppe, som man laver med forskellige slags fisk man kan finde, og krydderi fra den sydfranske natur og have... Hver bouillabaisse er ”unik” og resultatet afhænger af kombinationen af de forskellige slags fisk man vælger.
Denne bouillabaisse er bare resultatet fra blandingen af de grønlanske råvarer med min sydfranske måde for at lave mad.

Bouillabaisse
Til 8 personer:
2,5 kg til 3 kg grønlandske fisk, så mange forskellige slags som muligt: fjeldørred, torsk, havkat, rødfisk, hellefisk...
500 g grønlandske rejer uden skal
1,5 kg til 2 kg kartofler
1 dåse på 400 g af grofthakkede tomater
2 til 3 spsk. tomatpuré
8 spsk. olivenolie
1 lille glas tør hvidvin
2 store løg
4 store fed hvidløg
1 stængel kvan (kan erstattes med bladselleri)
1 kvist grønlandske timian (kan erstattes med almindelig timian)
1 laurbærblad
1 kvist persille
1 smulle safran
1 spsk. paprika

Start med at rense, flå og skære alle fiskene i mindre stykke.
Hak løget fint, knus hele fed hvidløg med skal (brug knivskaftet), snit kvan (eller bladselleri) i mindre stykker.
Varm olien i en stor gryde, og kom alle grønsagerne i.
Steg dem i nogle minutter, og tilsæt timian, laurbærblad, persille, safran, paprika, kværnet peber, salt og tomat puré på.
Hæld derefter vinen på og lad den koge ind.
Kom 1 liter til 1,5 liter vand og lad suppen koge i ca. 10 minutter ved svag varme under låg.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse og tilsæt dem til suppen sammen med rødfisk, fjeldørred og havkat.
Lad suppen koge i 10 minutter.
Smag evt. til med mere salt og peber.
Tilsæt torsk og lad koge i 5 minutter.
Tilsæt hellefisk og lad koge i 2 minutter.
Endelig, tilsæt rejer og lad koge i 3 minutter.

Bouillabaissen serveres i en dyb tallerken med en lille tallerken croûtoner ved siden af.

Croûtoner
2 til 3 skiver blødt rugbrød pr. person
1/2 til 1 fed hvidløg per skive brød
olivenolie efter behov

Skær hver skive rugbrød i 2 rektangler.
Knus hvidløg med en hvidløgpresser og bland det med olivenolie.
Smør brødene med den blanding og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Stil pladen midt i ovnen ved 180o grader i ca. 7 til 10 minutter.

Opskrift: Agathe Devisme
Copyright:www.madkanalen.dk

Inspiration på email? Skriv dig op her