Kalkungryde
Gryderetten lavet med kalkunkød, bacon og danske rodurter har en rigtig god smag. Rodurter som selleri, pastinak, porrer og persillerod er nemlig ikke kun til suppe. Der er masser af fyld i retten her, så du behøver bare en skive brød som tilbehør.KALKUNGRYDE (6 personer)
8-1000 g kalkunbryst
salt og peber
30 g smør
150 g bacon i terninger eller strimler
3 porrer i brede ringe
½ selleri
2 spsk. hvedemel
1/2 l hønsebouillon
6-8 mellemstore kartofler
1-2 dl. fløde 13 %
1-2 spsk. citronsaft
evt. 2 tsk. grønne peberkorn i lage
Tilbehør: groft brød
Skær kødet ud i pæne store terninger. Gør urterne i stand: porrerne i brede ringe, sellerien i mellemstore terninger og kartoflerne i ret store terninger. Kog kartoflerne i vand 12-15 minutter. Brun kødet af et par gange i en stor gryde. Krydr med salt og peber og tag dem op efterhånden. Kom bacon i og svits det lysebrunt. Kom porrer og selleri ved og svits et par minutter. Drys melet over, rør godt og kom så bouillonen i lidt ad gangen. Læg låg på og lad det småkoge 10 minutter. Kom kødet og fløden i og kog igen under låg 10 minutter. Tag kartoflerne op og kom dem i retten. Smag til med salt, peber og citronsaft og kom evt. de grønne peberkorn i. Server fra gryden med groft brød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist