Butterdejspakker med oksekød og spinat
De sprøde halvmåner er fyldt med krydret oksekød , spinat og ost og er ikke svære at lave. Kødfyldet kan laves dagen før samtidig med en hakkebøf.SPRØDE BUTTERDEJSPAKKER MED OKSEKØD OG SPINAT (4 personer)
400 g hakket oksekød
1 spsk. olie
1 pose Chili Seasoning Mix ( Casa Fiesta)
2 spsk. tomatpuré
ca. 1 dl vand
1 pakke helbladet frossen spinat (450 g)
150 -200 g revet mild ost
4 plader frossen butterdej (der er 5 i en pakke, så du kan lave 5 hvis du har brug for det)
1 æg
Tilbehør: blandet salat med f.eks., majs, peberfrugt, oliven og tomat.
Læg butterdejspladerne til optøning ½ time. Lav kødsaucen (Lav evt.. kødfyldet dagen før så det er koldt). Svits kødet i olien til det er grynet. Rør kryddermix og tomatpure i, bland det godt sammen og spæd med vand til konsistensen er som en meget tyk sauce. Lad det koge 10-15 minutter. Smag det evt.. til med salt. Lad det blive koldt. Tø spinaten op i lidt vand. Knug så alt vandet fra (nemmest med en ske i en sigte eller med hænderne). Det er vigtigt at hverken kød eller spinat er for ?vådt?. Pisk ægget let sammen. Stil alle tingene parat inden du begynder at rulle dejen ud. Rul hver plade ud til en firkant ca. 20 gange 20 cm. Pensl kanterne med æg. Kom først spinat midt på dejen, herover kødsauce og til sidst revet ost. Fold dejen til en trekant fra hjørne til hjørne og tyk kanterne godt sammen. Skær dem evt. med en dejspore og tryk med en gaffel hele vejen rundt. Pas på dejen ikke går i stykker. Læg pakkerne på en plade med bagepapir og pensl dem med æg. Skær 2-3 små snit så dampen kan slippe ud. Bag dem gyldne på nederste rille i en 220 grader varm ovn ca. 25 minutter. Server dem varme eller lune med salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist