VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Salattallerken med kyllingelår

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Salattallerken med kyllingelår

Hvis du mangler ideer til vinterens salater kan du lave en flot råkost tallerken med blandede grøntsager med en rigtig god dressing til. Denne er lavet med en mager Cheasy A 38, smagt til med honning, frisk ingefær og citron som passer godt til guleroden og mandarinerne. Kyllingelårene til er stegt med soja og honning.

SALATTALLERKEN MED KYLLINGELÅR (4 personer)

8-12 kyllingelår
1 spsk. honning (f.eks. acaciehonning)
1 spsk. soja
1-2 courgetter
4 gulerødder
1 agurk
1 ds. mandariner eller ananas i stykker
1 stort rødløg
Sådan hakker du et løg .
2 dl Cheasy A 38
ca. ½ spsk. (oliven) olie
ca. 3 cm. frisk ingefær
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
revet skal af 1 citron
flydende honning eller sukker
kværnet peber
Tilbehør: brød

Tør kyllingelårene og læg dem tæt i et ovnfast fad og drys let med salt (hvis de er frosne behøver de ikke være tøet op først, men beregn længere stegetid). Pisk honning og soja sammen og hæld det over. Steg lårene midt i en 180 grader varm ovn ca. 45 minutter. Vend dem af og til og dryp marinaden op over. Grill dem evt. lige til sidst, så overfladen bliver flot brun. Vask courgetterne og skræl gulerødderne. Riv dem groft hver for sig. En food- processor med rivejern er god. Skær agurken i tynde stave og hak løget fint. Fordel grøntsagerne på 4 tallerkener sammen med de afdryppede mandariner. Skræl ingefæren og riv den fint. Pisk A 38 med olie og smag til med ingefær, citronskal, honning og peber. Server den til salaten og pynt med løg og citronskal. Giv kylling og brød til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her